តោះមកធ្វើម្ទេសក្រៀមដោយខ្លួនឯងទាំងអស់គ្នានៅផ្ទះ ដោយមិនចាំបាច់ទីញនៅឯផ្សារ ទាំងព្រួយបារម្ភខ្លាចថា គេដាក់សារធាតុគីមីទុកឱ្យបានយូរឬក៏គេមានលាយអ្វីបន្ថែម
ខាងក្រោមនេះជាវិធីខ្លីៗ ងាយស្រួលមែនទែនសម្រាប់បងប្អូនដែលកែច្នៃម្ទេសក្រៀមដោយខ្លួនឯងផ្ទាល់ ៖
១. ទិញម្ទេសស្រស់មកពីផ្សារ ចូរជ្រើសរើសយកម្ទេសដែលាមានពណ៍ក្រហមទុំស្មើគ្នា ហើយយកម្ទេសដែលល្អៗ
២. ធ្វើការលាងទឹកសម្អាតពី ២ ទៅ៣ ដង ដើម្បីលាងជម្រះដី ភាពកង្វក់ កំទេចកំទីជាដើម
៣. ដាក់ស្រស់ទឹក រួចកាច់យកទងម្ទេសចេញ
៤. ដាក់ម្ទេសទាំងមូល ឬពុះជាពីរ សំងួតក្នុង Dehydrator ។ ចំពោះសីតុណ្ហភាព និងរយះពេល គឺអាចកំណត់បានដោយខ្លួនឯង តាមការចង់យូរឬឆាប់ តែអាចមើលជាក់ស្តែង ខណះពេលសំងួត បើស្ងួតដូចអ្វីដែលចង់បានហើយ យកចេញមកក្រៅបាន
៥. ម្ទេសក្រៀមដែលយកចេញពីឧបករណ៏សំងួត អាចទុកអោយត្រជាក់ល្មម រួចហើយច្រកទុកក្នុងចង់កិបមាត់ឬកែវថ្មក៏បាន។
សូមមើលវីដេអូ៖
No comments:
Post a Comment