តើមីក្រូសរីរាង្គណាខ្លះដែលមាននៅក្នុងអាហារបន្ទុំ???
បាក់តេរី ត្រូវបានរកឃើញតាំងពីឆ្នាំ
១៦៥៨ មកម្ល៉េះដែលវាមានច្រើនប្រភេទ និងទម្រង់ផ្សេងៗ រាងមូលទ្រវែង មូល
តូចល្អិតជាចង្កោម ច្រវាក់ និងផ្សេងទៀត (១)។
អតិសុខុមប្រាណដែលត្រូវបានប្រើនៅក្នុងឧស្សាហកម្មនៃការឡើងមេមានដូចជា៖
-
បាក់តេរី
៖ Acetobacter, Streptococcus, Lactococcus, Leuconostoc,
Pediococcus,
Lactobacillus, Propionibacterium,
Brevibacerium, Bacillus Micrococcus
-
យីស ៖ Saccharomyces, Candida, Torulopsis, Hansenula
-
Mold ៖ Asperullus,
Penicillium, Rhizopus, Mucor, Monascus, Actinomucor
(២)។
Ref. (1)Ray, ២០១៣
(2) Chojnacka, ២០១១
No comments:
Post a Comment